Ενημέρωση

Η σχέση μας με το ευρύ κοινό ζητά εξωστρέφεια & εμπιστοσύνη

23 Ιαν 2018

Ένας βασικός παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς, ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης, διευθύνων σύμβουλος της MetLife και πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο περιοδικό Fortune όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είναι σε θέση και καλούνται να παίξουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην καθημερινότητα των Ελλήνων. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό, όμως, θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του κλάδου αφού αυτή αποτελεί το άλφα και το ωμέγα μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Μαζαράκης γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε πως μπήκε στον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και πως εξελίχθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα για να φτάσει σήμερα να είναι διευθύνων σύμβουλος της MetLife και πρόεδρος της ΕΑΕΕ. Η συμβουλή που θα έδινε σε όποιον θέλει να εξελιχτεί στον χώρο εργασίας του είναι «να είναι διψασμένος, να έχει σχέδια και φιλοδοξίες».

Όταν το 2012 ο ίδιος έγινε CEO της MetLife, η οικονομική κρίση είχε αφήσει ξεκάθαρα το αποτύπωμά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και όπως είπε χαρακτηριστικά «φτάσαμε ως χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Ο κ. Μαζαράκης αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις στις οποίες προέβη η εταιρεία, προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αυτή έφερε σε όλα τα επίπεδα με σκοπό να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επόμενες προκλήσεις που θα παρουσιάζονταν και να κατορθώσει να έχει σήμερα τη δυνατότητα να προσφέρει τα πιο εξελιγμένα προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων.

«Η αξιοπιστία θα χτίσει σχέση εμπιστοσύνης»

Δεν ξέχασε να επισημάνει πως οι Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται πλέον κανέναν ούτε Δημόσιο ούτε θεσμούς ούτε οργανισμούς λόγω της απογοήτευσης και του θυμού που νιώθουν, όπως έδειξε έρευνα της MetLife με την MRB.

Για αυτό τον λόγο ως Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος στοχεύει στη συνολική αποκατάσταση της φήμης του ασφαλιστικού κλάδου, ο οποίος έδειξε ωριμότητα και προσαρμοστικότητα, αντέχοντας στις δυσκολίες.

Βέβαια, όσον αφορά τις ασφαλιστικές εταιρείες, ο κος. Μαζαράκης δήλωσε πως αν και η αξιοπιστία της αγοράς έχει πληγεί αρκετές φορές στο παρελθόν, φαίνεται πως οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη ζωή τους παρέχοντάς τους αυτά που το κράτος αδυνατεί.

Ξεκαθάρισε πως ο ρόλος που θέλουν να παίξουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι συμπληρωματικός και όχι ανταγωνιστικός προς τη δημόσια ασφάλιση και επεσήμανε πως αυτός ο στόχος είναι εφικτός χωρίς να επιβαρυνθεί και άλλο ο ήδη υπερφορτωμένος προϋπολογισμός των ελληνικών νοικοκυριών.

Με αφορμή δε το νέο νόμο για το συνταξιοδοτικό, δήλωσε πως η ΕΑΕΕ είναι στη διάθεση της πολιτείας για συνεργασία προκειμένου ένα ευρύτερο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό και όχι αναχρονιστικό και καταδικασμένο από τη διεθνή πρακτική.