Ενημέρωση

Δημήτρης Μαζαράκης: Το agency της MetLife φωτεινό παράδειγμα για όλη την αγορά!

16 Απρ 2018

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν βαρόμετρο, πρότυπο για τον ρόλο που μπορεί να παίξουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς. Αναφερόμαστε σε εταιρείες που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον «ανθρώπινο παράγοντα» στον «πωλητή» στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. 

Η MetLife είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά που στηρίζεται στο agency και κατάφερε το 2017 να αυξήσει σημαντικά  την παραγωγή ασφαλίστρων, όταν η αγορά ως σύνολο ήταν «στάσιμη». Το  agency της MetLife ξεπέρασε τα 120 εκατ. ευρώ σε παραγωγή, αύξησε τη νέα παραγωγή κατά 60%, κατέγραψε διατηρησιμότητα 92,6% στις ασφαλίσεις ζωής και 89% στο ατύχημα.

Επιδόσεις που δικαίως κάνουν τον διευθύνοντα σύμβουλο της MetLife κ. Δημήτρη Μαζαράκη «υπερήφανο» όπως είπε  μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των συνεργατών της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Δικαίως υπογράμμισε ότι το agency της MetLife με τις επιδόσεις του «δίνει το παράδειγμα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».

Στην ομιλία του ο κ. Μαζαράκης αναφέρθηκε αρχικά στην πορεία του Ομίλου της MetLife διεθνώς υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι φέτος συμπλήρωσε 150 χρόνια ιστορίας, ιωβηλαίο που μόλις 12 πολυεθνικές εταιρείες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους της λίστας Fortune το έχουν επιτύχει. Η MetLife είναι μαζί με εταιρείες όπως η Citi Group, η Shell και άλλες. 

Στη συνέχεια ο κ. Μαζαράκης αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρείας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σημειώνοντας ότι έκλεισε το 2017 με παραγωγή ασφαλίστρων στα 262 εκατ. ευρώ, με το Agency να πραγματοποιεί τα 120 εκατ. ευρώ και να εμφανίζει διατηρησιμότητα 92,6% στις ασφαλίσεις ζωής και 89% στο ατύχημα. Και το πρώτο τρίμηνο του 2018 η παραγωγή κινείται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, τόνισε ο κ. Μαζαράκης, ο οποίος ζήτησε από τους ασφαλιστές της εταιρείας να βάλουν στόχο να βγει η MetLife πρώτη εταιρείας μεταξύ όλων των ασφαλιστικών της MetLife στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Είστε μια ομάδα νικητών που δεν τα βάζεις εύκολα μαζί της, τόνισε ο κ. Μαζαράκης απευθυνόμενος στους συνεργάτες του και πρόσθεσε «πάμε καλά, μεγαλώνουμε, κερδίζουμε» και υποσχέθηκε ότι το 2018 θα είναι ακόμη καλύτερο για την MetLife.