Ενημέρωση

MetLife: Ανέβασε 60% ταχύτητα στα ομαδικά

07 Ιουλ 2018

Σημαντικές είναι οι προοπτικές των ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας στο κλάδο τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα για την MetLife. Το χαρτοφυλάκιο των ομαδικών ασφαλίσεων της MetLife εμφάνισε αύξηση 60% το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το 2017, ενώ αύξηση είχε σημειώσει και σύνολο του 2016 με 94 επιχειρήσεις τότε να αποφασίζουν να υπογράψουν συμβόλαιο για την ομαδική ασφάλιση του προσωπικού τους.

Στόχος πάντα των ομαδικών προγραμμάτων είναι η οικονομική εξασφάλιση τόσο των εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους και στόχος της MetLIfe, σύμφωνα με τον κον Γιώργο Ζερβουδάκη Face to Face Distribution και του Τομέα Ομαδικών Ασφαλίσεων της MetLife είναι να γράψει ετήσια αύξηση στις πωλήσεις άνω του 25%.

70 νέες επιχειρήσεις με 4.500 εργαζόμενους εμπιστεύθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2018 την την MetLife για την ασφάλιση τους , ενώ  οι εξαιρετικές επιδόσεις  του πρώτου εξαμήνου συνεχίζονται , αλλά και η δραστηριότητα πωλήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, τονίζει ο κος Ζερβουδάκης, οδηγώντας την εταιρεία να αναθεωρήσει τους φετινούς στόχους και να τοποθετήσει τον πήχυ ψηλότερα με μια ισχυρή ομάδα πωλήσεων και με την πίστη ότι το τελικό αποτέλεσμα του 2018 θα είναι καλύτερο, ακόμη και από τους νέους αναπροσαρμοσμένους στόχους της, συμπληρώνει ο ίδιος.

Η θέση της MetLife στις ομαδικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα

H MetLife κατέχει κορυφαία θέση στην Ελλάδα, στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων. Είναι η εταιρία που εξέδωσε το πρώτο ομαδικό ασφαλιστήριο στη χώρα μας το 1964 και συνεχίζει να ηγείται της αγοράς, διαθέτοντας υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία στο σχεδιασμό σύγχρονων προγραμμάτων.

Σήμερα, η MetLife είναι στρατηγικός συνεργάτης των μεγαλύτερων ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, με 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις να την εμπιστεύονται για την ομαδική ασφάλιση του προσωπικού τους και τον ο δείκτη ικανοποίησης των πελατών της, να ανέρχεται σε 94% (έρευνα NPS).

E-services και E-claims,

Είναι, επίσης, η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που διαθέτει τις ψηφιακές πλατφόρμες E-services και E-claims, για την άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε ομαδικά προγράμματα. Οι παροχές των ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων καθορίζονται αυτόματα ενώ τα ποσά της ασφάλισης εξαρτώνται σε μεγάλο από τον μισθό του ασφαλισμένου, τη θέση και τα έτη προϋπηρεσίας του.

150 χρόνια ζωής και από τους μεγαλύτερους παρόχους παγκοσμίως

Σημειώνεται, η MetLife συμπληρώνει φέτος 150 χρόνια δραστηριότητας. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της, το 1868, μέχρι σήμερα η εταιρεία ακολουθεί μια πορεία συνεχούς ανάπτυξης, Κομβικά σημεία σε αυτή την πορεία, η ένταξη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) το 2000, η εξαγορά της Alico το 2010, καθώς και η ανανέωση της εταιρικής στρατηγικής της το 2016. Δραστηριοποιείται σε 44 χώρες σε όλον τον πλανήτη, απασχολεί συνολικά 57.000 εργαζόμενους, διαθέτει ενεργά συμβόλαια συνολικής αξίας 4,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (στοιχεία μέχρι 12/31/2017) και έχει καταβάλει περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια στους ασφαλισμένους της.

Η MetLife σύμφωνα με στοιχεία είναι η πρώτη επιλογή στον τομέα των Ομαδικών Ασφαλίσεων και στρατηγικός συνεργάτης των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και παγκόσμια. Η πλειοψηφία των εργοδοτών αξιολογεί τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης, ως πολύ σημαντικό παράγοντα παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους και ανάπτυξης της επιχείρησης, σύμφωνα με την έρευνα Employee Bene ts Trends Study (EBTS).